Blog

Saatko Tarpeeksi Magnesiumia?

Posted by Admin on January 18, 2016 at 3:45 AM

Magnesiumin liian vähäinen saanti on yleinen ongelma. Esimerkiksi Ameriikassa tutkituista henkilöistä 55% sai liian vähän magnesiumia, ja 20% alle puolet suosituksesta. Vain 25% sai riittävän määrän tätä niin tärkeää mineraalia. Ongelma verikokeella testaamisessa on se, että suurin osa kehon magnesiumista on kehon soluissa, ja veressä on vain muutama prosentti koko kehon määräst. Täten kunnon testaaminen paremmillta testeillä on vaikeaa ja täten hyvin kallista.Voit kuitenkin arvioida omaa saantiasi vastaamalla seuraaviin kysymyksiin. Jos vastaat johonkin kysymykseen kyllä, kasvattaa se riskiäsi magnesiuminpuutostilaan, ja mitä useampi kyllä-vastaus, sitä korkeampi riskisi on.


1) Juotko hiilihapotettuja ja värjättyjä juomia usein?

Erityisesti tummaksi värjätyissä juomissa käytetty väriaine yhdistyy magnesiumin kanssa mahassa, ja vetää sen täten mukanaa kehosta ulos virtsan mukana, estäen sen kunnollisen imeytymisen

2) Syötkö usein leivoksia, kakkuja tai muita makeita ruokia?

Sokerin syöminen saa kehon poistamaan osan magnesiumista sen mukana, sillä tätä mineraalia tarvitaan sokerin prosessoimiseen kehon sisällä.


3) Koetko paljon stressiä elämässäsi, tai oletko ollut leikkauksessa tai muussa isossa operaatiossa lähiaikoina?

Kehoa stressaavat tapahtumat kuluttavat kehon magnesiumvarastoja. Esimerkiksi adrenaalin eritys vähentää magnesiumin määrä kehossa. Leikkauksen ja muut operaatiot ovat stressaavia keholle ja aiheuttavat täten samaa ongelmaa.


4) Juotko kahvia tai muita kofeiinia sisältäviä juomia päivittäin?

Magnesiumin tasoa kehossa säätelee munuaiset, jotka joutuvat töihin myös kofeiinin kanssa. Kofeiini laittaa munuaiset päästämään enemmän magnesiumia ulos kehosta, sen sijaan että se varastoisi sen.


5) Juotko yli 7 alkoholiannosta viikossa?

Alkoholi kasvattaa myös munuaisten ulos erittämän magnesiumin määrää. Esimerkiksi alkoholisteilla on usein todella alhaiset magnesiumtasot, ja ongelmia sen kanssa. Alkoholi vaikeuttaa lisäksi monien muiden vitamiinien, kuten d-vitamiinin imeytymistä jolla on yhteys myös magnesiumin imeytymiseen tätäkin kautta.


6) Koetko jotain seuraavista oireita:

 

  • Hermostuneisuus
  • Yliaktiivisuus
  • Vaikeus saada unta
  • Heräilyä kesken unien

 

 


Nämä voivat johtua magnesiumin puutteesta, sillä se vaikuttaa hermoston toimintaan. Heikentynyt hermoston toiminta voi esiintyä useina oireina, joista nämä ovat yleisimmät.


7) Vaivaako jokin seuraavista sinua:

 

  • Lihaskrampit
  • Fibromyalgia
  • Pakonomaiset liikkeet
  • Silmien nykivät, pakonomaiset liikehdinnät

 

Nämä on klassisia magnesiumin puutostilan oireita. Magnesiumia tarvitaan lihasten rentoutumiseen ja sen puuttuessa ovat ne kokoajan jännityneinä, aiheuttaen pakonomaisia liikkeitä ja kramppeja. Näiden lisäksi korkeampi ikä kasvattaa puutostilan riskiä, sillä se aiheuttaa usein heikompaa imeytymistä suolistossa, ja täten myös magnesium ei imeydy niin hyvin kuin ennen.


Magnesiumilla on osaa yli 300 entsyymin toiminnassa kehossa, ja sen puutos aiheuttaa monia ikäviä oireita kuten kohdassa 6 ja 7 näet. Täten jos vastasit näihin kysymyksiin "kyllä", kannattaa harkita magnesiumin tietoista lisäsaantia, joko ravinnon kautta tai lisäravinteena. Tässä on hyvä artikkeli magnesiumista jossa on enemmän tietoa siitä, sekä lista mistä ruuista sitä parhatien saa. Katsasta siis se, jos epäilet tarvitsesvasi enemmän magnesiumia. Sitä on aika helppo saada, ja sen vaikutus ilmaantu melko pian. Täten sitä ei kannata sivuttaa, se on halpaakin ottaa.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

1 Comment

Reply Lesaidelf
1:05 AM on November 4, 2019 
Comment Les Hommes Peuvent Durer Plus Longtemps Foros De Kamagra Precio Del Levitra cialis 5 mg Buy Nolvadex And Hcg Online