Blog

D-asparagiinihappo on mitä?

Posted by Admin on January 10, 2016 at 11:50 PM

D-asparagiinihappo on uusi tulokas lisäravinne ja -aine markkinoille. Se on aminohappo, joka osallistuu miehillä testosteronin valmistusprosessiin kiveksissä. Se ei ole välttömätön aminohappo, tarkoittaen että keho pystyy luomaan sitä itse.


Aspargiinihaposta on olemassa kaksi eri muotioa, L- ja D-asparagiinihappo. Juuri tällä D-muodolla on se yhteys testosteronin muodostumiseen, sen toimiessa kehossa välittäjäaineena. Se vaikuttaa aivolisäkkeen toimintaan, nostaen lutenisoivan hormoonin tuotannon tasoja korkeammalla miehillä. Naisilla se taas stimuloi munasolun irtoamista ja onkin vahvimmillaan ovulaation aikana. Miehillä tämä suurempi lutenisoivan hormoonin määrä taas kihdyttää kiveksissä Leydigin solujen androgeenituotantoa, jotka tuottavat koirashormonia, mukaan lukien testosteroni.


Koska kyseessä ei ole välttämätön aminohappo, ei ihmisen tarvitrse sitä saada ravinnon kautta. Monet kuitenkin uskovat, että syömällä tätä ainetta enemmän, voidaan kehon testosteronituotantoa parantaa ja näitä arvoja nostaa. Tästä syystä siitä onkin viime vuosina luotu lisäaine jonka suosio on ollut kovassa nousussa.Kohdeyleisö tälle ravinteelle ovat miehet, sillä naisilla se ei vaikuta testosteroniin, ja vaikutukset naisilla ovat vielä hyvin vähän tutkitut. Erityisesti kuntosaleilla käyvät ja lihaksiaan kasvattavat miehet ovatkin alkaanet syömään tätä ainetta, toivoen vaikutusta omiin testosteronitasoihin. Kuten ehkä tiedät, suuremmat määrät testosteronia tukevat tehokkaampaa lihasten kasvatusta.


Palaamme myöhemmissä artikkeleissa tutkimaan tätä ainetta tarkemmin, pysy siis kuulolla!


Lähteet:


http://lisaravinnetieto.com/d-asparagiinihappo/

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments